• Azeri
  • Bazar, 19 Dekabr 2021 18:07

Ən qəribə muzeylər

(0 votes)

Xarici ölkəyə tətilə getdiyiniz zaman əvvəlcə oradakı muzeylər ağla gəlir. Tarixi xarabalıqlar, keçmişdən qalan izlər və ya sənətkarların ən eksklüziv əsərlərini görmək imkanı yaratmağa çalışılır. Bununla birlikdə, dünyanın bəzi muzeyləri qeyri-adi şeylər sərgiləyirlər. Cənubi Koreyanın Sevgi muzeyi, Nevşehir Kapadokyanın Saç muzeyi kimi. Bright Side saytı dünyanın ən qəribə muzeylərini sadalayıb. Aralarında qonşu Türkiyədən də bir muzey olan o siyahıya sizlər üçün göz gəzdirdik və maraqlı olduğunu düşündüyümüz bir neçə muzeyi də əlavə etdik.
    Yalançı muzey, Almaniya
    Almaniyanın Kyritz şəhərində dünyanın ən orijinal muzeylərindən biri olan Lügen Muzeyi yerləşir. Muzeyin yeri kənardan dağılmış tarixi binanı xatırlatsa da, əslində kifayət qədər gözəl bir binadır. Muzeyin binası müasirdir və çürümüş fasad, həmçinin bağçaya qoyulmuş "köhnə" taxta skamyalar saf yalandır. Muzeyin qurucusu məşhur rəssam Reinhard Zabkadır. O, sərgi ilə reallıq və sənətdəki yalan arasındakı fərqin nə qədər gözəl olduğunu insanlara göstərmək istədi.
    Muzeydəki bütün eksponatlar saxta məhsullardır. Onlar çox maraqlı məlumat əlamətləri ilə tamamlanır. Muzey ziyarətçiləri müxtəlif eksponatlar arasında vaxtilə Stalinin oğlunu, əsl uçan xalçanı və hətta batmış titanikdə bir möcüzə olan köhnə radionu tapa bilər. Əlbətdə ki, təqdim olunan sərgilərin heç biri orijinal deyil. Ancaq təəccüblüdür ki, mükəmməl rəssamın təxəyyülü böyükdür və o, bunu yumor hissi ilə sintez edir.
    Muzey kolleksiyası nəhəngdir və 10 geniş otağa malikdir, buna görə muzeyi bütünlükdə ziyarət etmək bir qədər vaxtınızı ala bilər. Lügen Muzeyi Avropada yeganə növdür və şübhəsiz ki, tipik sənət qalereyaları və ənənəvi tarixi muzeylərdən bəslənən turistləri sevindirəcəkdir. Lügen Muzeyində bir çox gözəl skamyalar və yamyaşıl bitki örtüyü olan gözəl sərhəd bölgələri var. Ətrafdakı təbiətin gözəlliyi, yəqin ki, burada həqiqi olan yeganə şeydir.

Bizə sualınız
    1. Adınız, soyadınız*
      Please type your full name.
    2. E-mail*
      Invalid email address.